Serà el dissabte 11 de maig que la plaça de les Neus i el carrer de Sant Pere s’ompliran de contes, teatre, tallers i altres activitats relacionades amb la lectura per a infants. Arriba l’11a edició de la fira de literatura infantil Conte Va! Va de contes, una iniciativa que té per objectiu promoure l’oferta cultural adreçada tant a infants i joves com a adults que vulguin gaudir d’una jornada dedicada als contes en totes les seves vessants: l’escriptura, la lectura, la il·lustració…

Aquesta, però, serà una edició de traspàs quant a la seva organització. Després de 10 anys al capdavant de la mostra, l’Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judith Sendra García passa el relleu a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. I l’Ajuntament recull aquest testimoni amb uns objectius clars: seguir treballant per a la promoció de la literatura infantil, i a la vegada donar a conèixer i fomentar l’ús familiar de les biblioteques com a eines d’aprenentatge, cohesió familiar i d’acompanyament lector, i convertint el conte en vehicle lúdic, d’entreteniment i desenvolupament personal. Sempre comptant amb tots els agents implicats: escriptors, il·lustradors, editorials, rondallaires, biblioteques i llibreries de la ciutat.

En aquest sentit, la primera tinenta d’Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha volgut agrair “el treball que ha fet l’associació durant aquests 10 anys i haver posat la literatura infantil en el lloc que li tocava. I crèiem que s’havia de mantenir aquesta iniciativa i posar en valor la feina que va fer la Judith Sendra”.

Teresa Llorens ha afegit que “de cara a l’any vinent la voluntat és fer créixer aquesta fira. Tenint en compte que és una fira que va néixer des d’una associació i suposa un benefici cultural i econòmic per a la ciutat. Enguany, tenint en compte que agafem el relleu a principis d’any, hem prioritzat el mantenir la fira. De cara a l’any vinent, ens replantejarem com fer-la créixer”.

El cartell d’aquesta 11a edició ha estat obra de Sara Porras, Il·lustradora i dissenyadora gràfica nascuda a Tarragona. Actualment treballa com a il·lustradora d’àlbums, revistes i còmics infantils i com a dissenyadora gràfica editorial especialitzada en còmics.

Contes, teatre, tallers, signatura d’autors i autores… i més

Conte Va! Va de contes s’organitza des de la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú i la participació de la companyia Vivim del Cuentu. A partir de les 10 h del matí, la plaça de les Neus i el carrer de Sant Pere es convertiran en l’escenari d’aventures, històries, secrets… i qui sap què més. I hi haurà diversos punts per a les activitats: l’espai Marató de Contes, amb narració de contes, interpretada també en llengua de signes catalana, i l’espai Biblioteques, per gaudir de la lectura, on es duen a terme diferents activitats adreçades als més menuts de la família. I a la tarda, a partir de les 17.30 h, l’escenari es traslladarà al Teatre Principal, on es representarà l’obra El viatge de l’elefanta Sara, a càrrec de Lady Albergínia i el Senyor Patata Produccions. Un espectacle musical que ens transportarà al món de les emocions i la imaginació. El preu de l’entrada serà de 8 euros.

CONSULTEU EL PROGRAMA DE L’EDICIÓ 2024